Involvering lokalt og i MED
På Hammel Neurocenter har man gennem mere end ti år opbygget en stærk tradition for dialog og åbenhed om det psykiske arbejdsmiljø. Medarbejderinvolveringen spænder lige fra den grundlæggende organisering af arbejdet til, hvordan man kan løse dagligdagens udfordringer i arbejdsmiljøet.
Tidligere foregik også selve APV-processen primært i dialogform på personalemøder. I dag drøftes APV-resultater lokalt på centerets enkelte afsnit, mens medarbejdernes indflydelse på mere generelle temaer især foregår via det fælles MED-udvalg.
Fokus på ekstraordinære belastninger
I Slagelse Kommune har repræsentanter for ældreplejen været med til at udvikle et supplerende APV-værktøj til at vurdere risikofaktorer ved arbejdet i de hjem, hvor forholdene er særligt belastende. Udviklingen af redskabet har kastet lys over en række ekstraordinære belastninger i dette arbejde. Med APV-redskabet er der nu skabt et bedre grundlag for at involvere de enkelte plejehjem og hjemmeplejeenheder – og dermed for at styrke dialogen om det psykiske arbejdsmiljø helt tæt på den daglige opgaveløsning.
De supplerende APV-redskaber:
- En administrativ procedure for APV i borgerens hjem
- Et tilhørende bilag, hvor væsentlige handlinger og beslutninger i APV-forløbet dokumenteres
- Et skema til vurdering af det psykiske arbejdsmiljø i borgerens hjem
- En folder til borgeren: Dit hjem - min arbejdsplads
Slagelse Kommune: Hør områdeleder Pernille Bo Pedersen og AMR Gitte Kokholm Hinrichsen fortælle om, hvordan der kan skabes mere tryghed i medarbejdernes arbejdsdag. |
Læs mere om at involvere medarbejderne rigtigt: