Workshops
1) Kald det kærlighed… om kærlighed og ensomhed i arbejdslivet.
Birgitte Bonnerup, forfatter til ”Kærlighed og ensomhed i arbejdslivet” og ekstern lektor på Roskilde Universitet.
Der kan være mange grunde, hvis at samarbejde og opgaveløsning ikke fungerer. I denne workshop vil du få viden om ”det”, der får samarbejde og opgaveløsning til at fungere alligevel, og hvorfor ”det” så kan kaldes kærlighed.
2) Ledelse med følelse: Hvad gør vi med spændingsfelterne i det psykiske arbejdsmiljø?
Jan Heiberg, ledelsesrådgiver, ekstern lektor (cand.mag., MBA)
Når vi træder ind på arbejdet, træder vi samtidig ind i en række spændingsfelter. De kan være mere eller mindre tydelige for os, men de indvirker i høj grad på vores opgaveløsning og psykiske arbejdsmiljø. Spændingerne kan skabe et højt følelsesmæssigt pres og til tider nogle overraskende situationer, vi ikke havde forventet at havne i og som sætter os på prøve. Også som ledere.
3) Når fælles pauser gør en forskel.
Inger-Marie Wiegman, TeamArbejdsliv, som har været med til at udvikle dialogværktøj, podcast, film mv. i samarbejde med BFA.
Bliv klogere på betydningen af restitution og pauser – både for sundhed og trivsel og for at kunne løse jeres opgaver godt og effektivt. Du får lejlighed til at dele udfordringer og gode erfaringer med deltagere fra andre arbejdspladser, lytte til podcast og se film, du kan bruge på din arbejdsplads.
4) ”…jeg tror, han er til mænd…”
Mille Trøst Simonsen, arbejdsmiljøkonsulent i Besøgsteamet, BFA
I denne workshop tager vi afsæt i velkendte episoder fra jeres hverdag. I skal arbejde med håndtering af situationer, hvor en kollega, leder, borger eller pårørende overskrider grænser. Hvad gør du, hvis fx din kollega upassende bliver kaldt ”et frynsegode…” eller ”røvlækker”? Vi stiller skarpt på, hvad man kan gøre som vidne.
5) Dobbelt opmærksomhed - Elefanten i rummet!
Lotte Svalgaard, cand.psych., forfatter til ”Elefanten i Rummet – om modet til at handle på det du mærker” og ekstern lektor på Roskilde Universitet.
Øv dig i at have dobbelt opmærksomhed på både proces og opgave, få strategier til at handle på det, du mærker (med små skridt og uden drama) og teknikker til at hjælpe dig og dit team… Også når det er svært.
6) Hop i Arbejdstilsynets fodspor…
Louise Brix Hvillum og Patricia Pihl, Arbejdstilsynet
Og få et kig ned i den værktøjskasse, som de tilsynsførende bruger, når de fører tilsyn med høje følelsesmæssige krav i arbejdet med mennesker. Prøv selv kræfter med vurdering af, om risikoen for sikkerhed og sundhed er effektivt forebygget.
7) Traumatiserende hændelser – hvad gør de ved os, og hvordan håndterer vi det uforudsigelige?
Jesper Bardrum, Organisationspsykolog, Arbejdsmiljøcentret Øst.
Traumatiserende hændelser kan både være fysiske og psykiske, i form af ulykker eller alvorlig stress, men kan også være det som man kalder en ”forestillet skade”, hvis man fx er vidne til hændelser eller situationer, hvor det næsten gik galt. I workshoppen får lejlighed til at prøve nyt dialogværktøj, som I kan bruge til at tage dialogen hos jer.
8) Er fællesskabet et nyttigt værn mod høje følelsesmæssige krav i arbejdet?
Lasse Rønnoe, chefkonsulent, Arbejdsmiljø København og Mads Kristoffer Lund, BFA.
I denne workshop arbejder vi med arbejdsfællesskabet som værn mod høje følelsesmæssige krav. I får præsenteret en model, konkrete eksempler og indblik i metoder, som I kan arbejde med.